Home
English
Introductie
Nieuws
Logboek
Ringen
Avifauna
Excursie
Kalender
Rapporten
Tellen
Pers
Politiek
Beheer
Gastboek
Links

Gastboek

Hier reacties van bezoekers van de Vogelplas Starrevaart en van de site van de VWG Vlietland. Opmerkingen? Suggesties? Laat het weten.

  

Guestbook

Here are the reactions of visitors to the Vogelplas Starrevaart and the website of VWG Vlietland. Comments? Suggestions? Please give your reaction.


Gastboek
16 augustus 2006 Via, via kwam ik op jullie internetpagina terecht. Zelf ben ik vrijwilliger bij een andere werkgroep WGNL. Maar ik moet u mijn complimenten maken voor uw internetpagina en zijn vele doorklikmogelijkheden. Leuk ook om te lezen dat er zo dicht in de buurt zo veel natuur is waar ik niet van op de hoogte was.
Siem Paap
24 juni 2006 Excellent website, I'm very impressed with the amount of information, the large number of high quality pictures, and the up-to-date logbook. Congratulations.
Peter Lor
7 maart 2006 Ik was aan het surfen op jullie site en mijn complimenten. Ik ben beginnend vogelaar en vind daarom ook alles wel interessant. Ik heb de site aan mijn favorieten toegevoegd en zal deze nog regelmatig bezoeken.
Veel succes
J. Wolfs
21 maart 2005 Allereerst complimenten voor de website. Heel mooi en altijd interessant om te zien welke vogels zich op dit moment op de plas ophouden. Regelmatig ga ik ook even langs bij de starrevaart om te kijken. Enige nadeel van deze lokatie vind ik het verkeer van de A4. Vaak hoor ik de vogelgeluiden niet of niet goed hierdoor. Zijn er nooit plannen geweest om hier een geluidsscherm te maken?
Derk K?ters
7 februari 2005 Ieder week raadpleeg ik wel een paar keer de website. Vaak leidt dat tot een rondje Vogelplas. Ik ben ook steeds weer onder de indruk van de geweldige foto's. 
Piet van Wesemael
4 januari 2005 Erg leuk om al het vogelspeurnieuws in de omgeving waar ik opgegroeid ben te lezen (Voorschoten). Vooral het verslag van de big day Voorschoten-Leischendam was leuk. Woon inmiddels al weer ruim 13 jaar in Deventer, waar ik nog steeds fanatiek vogel.
Niels Bronsgeest
30 december 2004 Hartelijk dank voor uw mooie/interessante site van vogelplas vlietlanden. Ik hoop voor 2005 weer te mogen genieten van dit prachtige natuurgebied.
Dhr. H v d Hoeven
27 november 2004 Wat een geweldig mooie site hebben jullie. Ook heel goed bijgewerkt, dat maakt het dubbel interessant. Getipt door een natuurvriend ben ik vandaag voor het eerst naar de Starrevaartplas geweest. Wat een diversiteit aan vogels troffen we daar aan en de aantallen waren ook verrassend veel. Zeker een plaats om vaker terug te komen! 
Gerda Komen
15 november 2004 Dear Friends in the Netherlands,
I was amazed to find so many beautiful pictures of birds on your website! [...]
Jiri Psenicka, Pardubice, Czech Republic
12 oktober 2004 [...] Ik raadpleeg bijna elke dag uw gegevens en bezoek de plassen als er iets bijzonders is. De site zien er overzichtelijk uit. Ga svp door met de snelle weergave op het web.
Wim Hummelman
30 mei 2004 Allereerst de complimenten en dat niet alleen met de site. Hier aan de Vlaamse kust zijn we ook druk bezig om allerlei stukjes natuur te behouden of om akkerland om te vormen tot een gebied(je) met een stuk natuurwaarde. Soms ook als 'compensatie'. We weten hoeveel werk en energie dat kost. Dus van harte proficiat en als zich de gelegenheid voordoet kom ik zeker eens af. 
Jaak Geilleit. Natuurpunt Middenkust Vlaanderen
25 mei 2004 Jullie hebben een mooie site.Mijn zoon Jouke( 9 jaar) en ik zijn
fanatieke vogelaars geworden. Binnenkort hopen we het gebied van de
Vlietlanden en de Starrevaart plas te bezoeken.
Fam Dukel
20 mei 2004 Jullie site is harstikke goed man!!!!!!!!!!
Het staat boordevol met informatie, ik heb me altijd al afgevraagd hoe ze die fotos maakten
Fam. Bouwens
22 april 2004 ben op dit moment bezig met IVN cursus natuurgids en bezocht jullie site om informatie over de Meerkoet op te zoeken. Jullie enthousiasme en in combinatie met de site nodigt uit om naar de plas te gaan en ik heb grote bewondering voor jullie inzet. We spreken mekaar nog wel eens een keer op een excursie of zo.
Dick Dijkman - IVN afd. Amsterdam/Werkgroep Diemen
18 oktober 2003 Hallo mensen, jullie hebben echt een ongeloofelijke site !!
Laat hem zo houden. Ga zo door
Ook echtwel mooie plaatjes.
GOED !!!!!!! Groetjes uit Breda.
Fam. Havermans
25 september 2003 Hallo, ongelooflijk wat een mooie site hebben jullie en zo constant bijgewerkt, de foto's zijn echt prachtig.... Ik hoop de plas binnenkort te bezoeken. Groetjes uit Belgi롼br> Anne De Bondt
24 september 2003 Toevallig bij opzoekwerk over voorkomen en trekroutes Groenpootruiter op jullie site terechtgekomen. Degelijk ? informatierijk. Proficiat! [...] Vlietland staat op het programma voor volgende maand!
Dirk Minnebo
8 september 2003 [...] Ik bekijk met veel plezier je website. Er is erg veel informatie te vinden EN hij is up to date.
Freek Weidema
28 april 2003 Dankzij jullie schitterende site hoop ik de plas snel te bezoeken.
Chrit Koenen
2 april 2003 Complimenten voor de mooie site. Ik bezoek'm vaker dan de plas zelf (helaas, maar goed, je hebt je werk...).
Hans van der Maas
14 juni 2002 I am an Italian birder and I'm here in Den Haag since 3 months. I've already visited (three times, by bike) Vlietland bird area: very interesting!
Suggestions about your web site? Probably it should be too much to ask an english version of your site... 
Could you, please, add english bird names in the monthly report? It should be very useful for me and for all the birders that do not speak Dutch :-)
Franco Trave
7 juni 2002 Prachtig gebied, nog mooiere site. Complimenten voor jullie beleidsvoorbereidende, 'politieke' en huidige beheerswerk.
Dik Elzenga
3 mei 2002 Ik ben een regelmatig bezoeker van de vogelplas en volg jullie site met belangstelling. Niet alleen ik ben geinteresseerd in vogels maar de rest van mijn gezin (kinderen en vrouw) beginnen ook steeds meer interesse te tonen en fanatisme aan de dag te leggen. [...] heel veel suc6 met de zeer complete en actuele website en jullie activiteiten.
Robert van der Meulen
29 april 2002 Ik zit bij een voorjaarscurcus van het IVN in Veghel N.Br. en kreeg van een andere curcist deze pagina van Vlietland op het internet.
Thuis ben ik aan het surven gegaan en ik geef jullie de grootste complimenten om dit zo helder en duidelijk op internet weer te geven.
Hiervoor dank dan kan ik mijn hobby werkelijk door vergroten om jullie site te kijken.
Henk Tiebosch
11 april 2002 Tijdens het surfen kwam ik via de IVN-homepage op de VWG Vlietland-site terecht. Ik heb hem meteen aan mijn favorieten toegevoegd: wat een geweldige en up-to-date informatie m? prachtige foto's... mijn complimenten!
Caroline Walta
14 maart 2002 Woon ik al 14 jaar in Voorburg en ben vorig jaar pas langs de plas gefietst! Zag wel heel veel ganzen en eenden, maar realiseerde me niet dat het zo'n vogelparadijs was. Mijn complimenten voor de website en de prachtige foto?s. Ik hoop lid te kunnen worden van de werkgroep om een oude hobby weer op te frissen.
Hanneke Lamme
12 maart 2002 Bij toeval terecht gekomen op jullie site. Zeer leerzaam en prachtige foto's. Ik ben zelf sportvisser maar geniet altijd van de vogels om mij heen. Afgelopen zomer (2001) kon ik nog een koppel, over de vliet richting de vogelplas vliegende, fazanten waarnemen. Prachtig gezicht die zwevende beesten. [...] Misschien een idee om ook opnames (geluiden) van de vogels te plaatsen op jullie site zodat ik weet waar ik naar moet luisteren tijdens een ontspannend dagje vissen (vaak hoor je de vogels meer dan dat je ze ziet. Ik zit nl. te vissen!). Veel succes, ik kom geregeld kijken en heb mijn vismaat op jullie site gewezen!
Herman Slappendel
24 januari 2002 De website is werkelijk een juweeltje. Zeker wanneer je een regelmatige bezoeker van de Starrevaart Vogelplas bent is het een genot om de veelzijdige informatie over dit gebied op deze site te lezen. Trouwens die foto van die juv. zeearend mag er wezen. Proficiat!
Andr?ommer
8 oktober 2001 Ik wil je complimenteren met de fantastische site. Een sterk punt vind ik vooral de actualiteit. Ik heb de site dan ook als startpagina. Zo kan ik meteen zien of het niet beter is het veld in te gaan in plaats van achter het beeldscherm te zitten. Ik woon sinds circa 2 jaar in Voorburg en weet pas ongeveer een jaar van het succes van de vogelplas af. Eerder was ik er wel langs gereden, maar had niet verwacht dat er zo dicht bij stad en snelweg zo veel te zien is. Dankzij de website ontdekte ik wat er te beleven valt. Ik kom nu zeker 1 keer per week bij de plas.
Peter Weiland
29 september 2001 Al een aantal weken bezoek ik de website van de vogelwerkgroep Vlietland. Mijn complimenten voor de uitgebreide informatie die hier op te vinden is. Ik vind het ?n van de beste websites van vogelwerkgroepen in Nederland. Dankzij de verstrekte informatie heb ik het natuurgebied "Starrevaart" leren kennen. Het is een schitterend vogelgebied waar heel wat te zien is. Wij moeten zuinig zijn op een dergelijk natuurgebied in de randstad. Succes gewenst met de vogelwerkgroep.
Frans Woord
14 september 2001 Wat een heerlijke site om te bezoeken. Ik ben blij dat ik de vogel-startpagina heb gevonden en alle mogelijkheden daarop. [...] De vogelplas Starrevaart is niet zo ver van ons vandaan. We gaan er zeker heen. Tot nu toe waren we tevreden met de plassen in de buurt en bij Reeuwijk en de vele vogels in onze tuin. Dank voor de prima voorlichting en de mooie site.
Henny de Miranda
5 september 2001 [...] Trouwens nog de complimenten voor de geweldige site die je ook nog eens zeer up to date houdt!!
Olaf de Hoop
13 juli 2001 [...] complimenten met de prachtige en zeer interessante website!
Wouter Plomp
29 juni 2001 Fantastische site! Hij staat bij mijn vogel-favorieten en kijk regelmatig en weet wat ik weer kan verwachten bij mijn zoveelste bezoek aan deze fraaie vogelplas, zo dicht bij de snelweg! Complimenten voor de zeer snelle up-date's voor wat betreft de waarnemingen!
Mariette Budel
28 juni 2001 Complimenten voor jullie zeer informatieve en goed verzorgde internetsite!!!!
Richard Smokers
23 april 2001 Natuurlijk ontkom ook ik niet aan lovende woorden. Waren alle sites maar zo eenvoudig van opzet en daardoor zo voortreffelijk te raadplegen. Werkelijk klasse.
Jan Sloos
20 april 2001 Schitterende site. Ik heb er echt van genoten. Vooral de waarnemingen en de kalender vind ik erg goed. Ook de informatie in "Avifauna" is erg interessant. Ik zal deze site zeker vaker bezoeken en het zal ook aanleiding zijn om vaker naar de Starrevaart te gaan.
Ineke van Dijk
11 maart 2001 Proficiat met deze mooie website, bij de volgende update van onze website ga ik deze site onder onze links plaatsen.
Jess Versailles
23 januari 2001 Leuke website die ik regelmatig bekijk. [...]
Rene Priem
22 april 2000 Deze website is echt heel uitgebreid. Leuk om ook het broedvogelverslag te lezen en wat er de afgelopen maanden allemaal over de vogelplas is gepubliceerd. Ik voeg deze zeker aan mijn lijst toe.
Astrid Barbier
24 februari 2000 Als relatieve nieuwkomer in het digitale info-bestel wil ik webmaster Sjaak complimenteren met zijn Starrevaart pagina's. Mijn nieuwsgierigheid omtrent wat er in de Leidse dreven te zien is wordt behoorlijk bevredigd. Het web op begint voor mij vaak met de link naar VWG. Vlietland. Veel dank
Ed van Estrik
27 december 1999 Veel complimenten voor de mooie site, als nieuweling v.w.b. dit gebied ben ik door de site snel thuis in wat voor moois er allemaal te zien is. Het inspireert om een oude hobby weer eens goed op te pakken. Dank en ga zo door
Hidde van der Veer
19 oktober 1999 Ben mede door uw site aan het vogelen gegaan. Het is best moeilijk, maar omdat u aangeeft wat eral zo aanwezig is verbeeld ik me dat soms ik het al een beetje kan ! Hardstikke leuk is het!
Bedank en gaan jullie a.u.b. zo door
Frits IJzendoorn
11 oktober 1999 Ik vind dit een van de beste sites die ik aangeklikt heb. Informatief, uitnodigend. Ik had wel eens gehoord van die plas Starrevaart. Ik woon er niet eens ver van af. Maar nu ga ik zeker kijken.
Jacko Holtland
26 september 1999 Ten eerste wil ik je complimenteren met je schitterende en altijd zeer actuele site. Vooral tijdens mijn verblijf in de V.S. vond ik het erg leuk om vrijwel dagelijks te kunnen genieten van alle waarnemingen op de Starrevaart.
Jack Noordhuizen
19 september 1999 [...] Perfecte website !!!!
Winfried van Meerendonk
6 september 1999 Sinds mijn vacantie op Texel deze zomer is mijn belangstelling voor vogels weer toegenomen en bezoek ik regelmatig de Vogelplas en uw Web-site. Over die laatste niets dan lof, schitterend verzorgd en zeer informatief!
J. Scholten
5 september 1999 [...] Hoe dan ook, complimenten met je prachtige web-site waardoor wij gisteren een van onze beste vogelaarservaringen hadden tot nu toe.
Jan van Spijker
7 mei 1999 Mijn absoluut favoriete site!
Ik bezoek vaak de Starrevaart. Deze vogelplas gaf voor mij de doorslag meer tijd te besteden aan vogel kijken. Leuk onderweg naar en van mijn werk een half uurtje in de hut. Een betere verrekijker en een Tirion veldgids gekocht. Maar zonder de aanwijzingen van ervaren vogelaars kom je er niet. Ik kijk vaak op Uw site wat ik mag verwachten. Dat maakt het zoeken een stuk eenvoudiger en spannender.
Ik waardeer Uw site vanwege de actualiteit, de lay out en de mooie, wisselende foto's.
Fred de Jong
14 april 1999 Durch "vroege vogels" habe ich eurere Seite gefunden. Die ist ganz Toll! Wenn das Logbuch wirklich immer gut gef?rt wird, bin ich sicher alle 10 Tage auf euerer "Site".
Hans-Dieter Schneider
5 maart 1999 Prachtige sites. Schitterende fotoos. Goed gedocumenteerd. Ook ideaal voor schoolwerkstukken.
Jacob Bos
10 november 1998 Graag wil ik je mijn complimenten maken over je zeer geslaagde site (waarop ik overigens via het Vogeljaar attent werd gemaakt!). Had ik dit eerder geweten!! Dan had ik je mijn waarnemingen van kwak en kleine zilverreiger deze zomer direct kunnen mailen!! (naast veel meer).
Jan Bais
2 november 1998 Door het artikel in de HC attent gemaakt op deze zeer goede site en meteen op zondag eens gaan kijken. Ondanks de wind en het door water nauwelijks begaanbare terrein hebben we genoten van dit unieke gebied. Voor het eerst baardmannetjes gezien (ca. 12 in het riet en in de vlucht). Zouden vogels ook Internet hebben, dat ze zo'n plekje in Nederland nog weten te ontdekken??
Jelle Dijkstra
21 oktober 1998 Echt opgetogen over jouw vogelsite en voortaan kijk ik heel graag naar de laatste vogelwaarnemingen
Wilfred Korrelboom
7 oktober 1998 Hierbij m'n complimenten voor de prachtige web-site en , natuurlijk veel belangrijker, de echte starrevaart-site. Het is te zien dat hier met veel enthousiasme aan is gewerkt en dat er veel belangstellenden en ook veel vogels komen. [...]
Rein Strijker
16 augustus 1998 Vandaag de jullie homepage ontdekt. Prachtig werk! Deze mooie plek in onze omgeving verdient zo'n homepage wel! Ga zo door.
Peter HegOem>
23 april 1998 Reeds vele malen heb ik genoten van de starrevaart en vooral van de rijkdom aan vogels. Hoewel ik niet een fanatieke, maar wel zeer geinteresseerde, vogelliehebber ben heb ik door het bestaan van de starrevaart reeds vele nieuwe soorten vogels aan mijn bescheiden lijst kunnen toevoegen. Ik wil de intiatiefnemers en uitvoerders van dit projekt dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet en energie waardoor dit kleinnood zo dicht bij (of in) de randstad is gerealiseerd. [...]
Hans van der Meulen
28 juli 1997 Bij toeval ben ik laatst jouw Web-pagina tegengekomen en ik moet zeggen dat ik 'm heel volledig en duidelijk vind. Ik heb er al enkele malen met plezier gelezen hoe jij en anderen er waarnemen. Afgelopen zondag ben ik er 'ns gaan kijken met mijn vriendin, enthousiast geraakt door de Web-pagina. [...]
Lex van Groningen
18 mei 1997 ik ontdekte in de hut die ik voor het eerst bezocht je e-mail adres en je home page. Prachtige site. En wat een mooi gebied. Ik hoop er meer te komen en je mijn waarnemingen door te geven.
Arno van Berge Henegouwen
21 april 1997 I am delighted to find the home page on the net. I have visited Vlietland and Starrevaart a number of times in the past 18 months and find Starrevaart especially a very exiting place to visit.[...]
Adrian Johnston
18 maart 1997 Na onze bestuursvergadering het onderwerp web pages even aangestipt. Stuitte op die van jullie. Mooi werk, en 5 minuten oud zo te zien. Vandaar onze vriendelijke groeten. Mogelijk duurt het niet lang of we gaan ook een web service doen.[...]
Groeten uit de KriWa.
Theo Groen
24 februari 1997 De eerste en zeker niet de laatste keer dat ik deze pagina bekijk. Gefeliciteerd met inhoud en kwaliteit van de presentatie. We zullen na een eerstvolgend bezoek onze waarnemingen doorgeven.
Groet,
Huub Hendrix
9 februari 1997 Bedankt voor het bericht over je homepage. Het ziet er uitstekend uit. Ben onder de indruk van de nauwkeurigheid waarmee je alles bijhoud. Natuurlijk zal ik in het komende nummer van Natuur op het Web hier ook duidelijk de aandacht op vestigen. Bijkomend voordeel is dat het komende nummer in het thema van vogels staat. Dus dat sluit allemaal goed op elkaar aan.
met vriendelijke groet
Henk Merts, redactie Natuur op het Web, IVN Leiden
4 februari 1997 Gefeliciteerd met je nieuwe homepage, hij ziet er fantastisch uit.
Rob Olivier
2 februari 1997 wat een schitterende en professioneel ogende homepage! vooral de waarnemingslijst en de layout vind ik schitterend.hier moet heel wat werk in gezeten hebben.
groetjes en wellicht tot ziens op de plas.
Rob van Keulen