Home
English
Introductie
Nieuws
Logboek
Ringen
Avifauna
Excursie
Kalender
Rapporten
Tellen
Pers
Politiek
Beheer
Gastboek
Links


Nieuwe natuurwandelroute in Vogelplas Starrevaart

Schiedam, 14 april 2000


Op 27 april wordt een nieuwe natuurwandelroute in Vogelplas Starrevaart geopend. De wandelroute geeft de wandelaar de mogelijkheid om op een leuke manier meer over dit uitzonderlijke natuurgebied te weten te komen. Gedeputeerde Van der Sar en burgemeester Bloemendaal van de gemeente Leidschendam zullen de openingshandeling verrichten.

Bij de Vogelplas Starrevaart loopt niemand meer onbewust voorbij aan een bijzonder stukje natuur. Vanaf 28 april staan namelijk op acht plaatsen informatiepanelen die een uniek aspect van een aantal planten of dieren belichten. Bij de vogelkijkhut is een groot informatiepaneel geplaatst waarop achtergrondinformatie over de Vogelplas staat aangegeven.

De natuurwandelroute is een initiatief van de beheerscommissie Vogelplas Starrevaart. Realisatie van de route is mogelijk dankzij een "groene subsidie" van de Provincie Zuid-Holland en een subsidie van de gemeente Leidschendam.

Na de opening is de nieuwe natuurwandelroute voor iedereen toegankelijk. Vogelplas Starrevaart ligt aan de Oostvlietweg en de Kniplaan ten noordoosten van Leidschendam. De wandeling kan op verschillende punten gestart worden en de volledige route duurt ongeveer anderhalf uur.


Inlichtingen: GZH, Gerben Houtkamp & Jan van der Meij, beheerscommissie Vogelplas Starrevaart (010-2981010)