Home
English
Introductie
Nieuws
Logboek
Ringen
Avifauna
Excursie
Kalender
Rapporten
Tellen
Pers
Politiek
Beheer
Gastboek
Links


15-1-2012

Gemeente vindt geluidsscherm onwenselijk

Een van de grote ergernissen van bezoekers aan de Vogelplas Starrevaart is de enorme herrie van rijksweg A4. Lange tijd zag het ernaar uit dat dit opgelost zou worden. De vogelwerkgroep is betrokken bij een breed gedragen initiatief van Recreatiecentrum Vlietland, BAM Wegen, provincie Zuid-Holland, Federatie Hengelsportverenigingen, Vereniging Vrienden van Vlietland en particuliere natuurbescherming om te komen tot de aanleg van een geluidsscherm langs de A4. De financiering van deze aanleg is onderdeel van de afspraken rondom de verondieping van de Meeslouwerplas.

Groot is onze verbazing dat gemeente Leidschendam-Voorburg van plan is om de aanleg van zo'n geluidsscherm via het bestemmingsplan Landelijk Gebied onmogelijk te maken. Uitzicht van de forens tussen Amsterdam en Rotterdam krijgt in dit bestemmingsplan voorrang op het plezier en welzijn van bezoekers en inwonenden van de gemeente. 

We zijn nog bezig om dit veranderd te krijgen. U kunt helpen door uw favoriete politieke partij te laten weten wat u hiervan vindt.  Zie het overzicht van de raadsleden voor email-adressen.

Aanvulling 8-2-2012

Van alle kanten is druk uitgeoefend op de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg om de aanleg van geluidwerende schermen langs de A4 mogelijk te maken. In het ontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied werd dit onmogelijk gemaakt. Met name Recreatiecentrum Vlietland B.V. in de persoon van Bart Carpentier Alting heeft zich hier zeer voor ingespannen. Uiteindelijk heeft dit tot succes geleid. Op 7 februari jl. is tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie ingediend en aangenomen om de aanleg van geluidschermen alsnog mogelijk te maken en daartoe in overleg te treden met de initiatiefnemers, waaronder VWG Vlietland. Iedereen die ons hierbij gesteund en geholpen heeft, van harte bedankt!